Dagindeling

Hoe ziet een typische dag in Kabouterland er nu eigenlijk uit? 

Er gebeurt heel wat op een gemiddelde, doordeweekse dag in Kabouterland, maar onderliggend loopt er altijd een rode  draad in de vorm van een vaste dagindeling. Deze ziet er uit als volgt:

Open

Tussen 7.00 en 9.00 uur worden de meeste kinderen gebracht. Om 7.00 uur zijn er maar 2 groepjes open (1 boven en 1 beneden). Alle kinderen die dan komen, worden in deze groepjes opgevangen. Later op de morgen gaan ook de andere groepjes open. De kinderen worden dan meegenomen naar hun eigen groepjes. Dit gebeurt om 7.45 uur, 9.00 uur en 9.15 uur. Vanaf 9.15 zitten alle kinderen in hun eigen groepje.

Om 11.00 uur begint men met het middageten. Dit is een warme maaltijd die uit soep en hoofdgerecht bestaat. In elk groepje hangt een overzicht van de menu's. Na het eten worden de kinderen te slapen gelegd voor hun middagdutje. (uitgezonderd de allerkleinsten: zie verder)

Om 15.00 is het tijd voor het drie(vier)uurtje. Bij de babies is dit fruitpap, bij de peuters wordt vers fruit en dessert voorzien (yoghurt, pudding, platte kaas,...)

Eten

Sluiten

 

Om 15.45 uur, 16.30 uur en 18.00 uur worden de groepjes weer één voor één gesloten, waarbij de nog aanwezige kinderen naar de andere groepjes worden gebracht. De laatste twee groepjes blijven tot 18.30 open, waarna het kinderdagverblijf de werkdag afsluit.

Noot : Voor de allerkleinsten is het nog niet mogelijk om een schema te volgen en past men zich aan hun ritme aan. Zij krijgen eten en gaan slapen wanneer zij dit nodig hebben.

Flesje

Slapen