Voorstelling Kabouterland

Ben je op zoek naar kinderopvang? Dan is het belangrijk dat je de kinderopvang vindt die het best bij je past. Op deze pagina willen we je alvast even kennis laten maken met ons kinderdagverblijf. Honger naar meer? Aarzel dan niet om met ons contact op te nemen.

 

1 KABOUTERLAND

 

1.1 Wie zijn we?

Kabouterland, vzw. Sint-Jozefkliniek, is een door Kind en Gezin vergund kinderdagverblijf. Met een opvangcapaciteit van 75 plaatsen voor kinderen tussen 0 en 3,5 jaar.

Wij bieden reguliere, occasionele en flexibele opvang met inkomensgerelateerde ouderbijdrage aan.

 

1.2 Wat doen we?

Wij organiseren een kwaliteitsvolle kinderopvang vanuit een moderne visie op kinderopvang. Elke dag werken we met een multidisciplinair, professioneel team aan de invulling van onze slogan “de vreugde van je kind is onze vreugde”.

Wij zien ons kinderdagverblijf dan ook als een liefdevol, zorgzaam ‘huis’ waar kinderen zich op een veilige manier kunnen ontplooien en zich thuis kunnen voelen. De ouders zijn daarbij onze belangrijkste partner. We hebben respect voor verschillende opvoedingsstijlen en hechten veel belang aan open en correcte communicatie.

 

1.3 Waarom organiseren we kinderopvang?

Omdat we vinden dat kinderopvang een basisrecht is voor elk kind, ongeacht de sociale, culturele of etnische achtergrond. We zijn er van overtuigd dat opvang in Kabouterland door middel van het verzorgende en pedagogische kader een meerwaarde biedt aan de ontwikkeling van de kinderen, de sociale omgang met elkaar bevordert en een goede voorbereiding vormt voor de overgang naar de school.

 

1.4 Hoe doen we dit?

Leefgroepenwerking

Ons kinderdagverblijf werkt met semi-verticale groepjes. Dit betekent dat kinderen van 0-±18 maanden en van ±18-42 maanden apart worden opgevangen.

Iedere groep wordt begeleid door een team van kind-begeleiders. Kabouterland voorziet minimaal het wettelijk vereist personeelskader.

In de begeleiding staat het unieke kind, in relatie met de leeftijdsgenootjes, centraal. Er is bijgevolg aandacht voor de leeftijdsspecifieke noden en het ontwikkelingsniveau van ieder kind. 

Ondersteunende functies

De leefgroepenwerking wordt ondersteund door een multidisciplinair team van verpleegkundige, maatschappelijke en pedagogische medewerkers. 

De algemene organisatie ligt in handen van de directie.

Je neemt bij voorkeur contact op met de maatschappelijk assistent of verpleegkundige voor verdere inlichtingen en inschrijving.

 

2 INSCHRIJVINGSPROCEDURE

 

Voor een inschrijving maak je best een telefonische afspraak of stuur je een email. Je zal dan uitgenodigd worden voor een eerste gesprek. De inschrijvingsprocedure en de (globale) werking van Kabouterland zal toegelicht worden. Indien je dat wenst, geven we je graag een rondleiding in het kinderdagverblijf.

Hieruit kan een inschrijving op de wachtlijst volgen (=voorlopige inschrijving).

De administratie neemt contact met je op wanneer er een plaats beschikbaar is. Na het storten van de waarborg en de ondertekening van de schriftelijke overeenkomst (met daarin het gefinaliseerde opvangplan), is de opvang definitief.

 

3 PRAKTISCHE INFORMATIE

 

3.1  Openingsuren

Het kinderdagverblijf is elke werkdag open van 7 uur ’s morgens tot 18.30 uur ’s avonds. Wij vragen om deze uren te respecteren bij het brengen en afhalen. Tussen 12 en 14 uur bewaren wij de rust in het kinderdagverblijf (= niet brengen en afhalen).  

 

3.2  Sluitingsdagen

Kabouterland sluit minimaal twee weken in juli en de week tussen Kerstmis en Nieuwjaar. Andere sluitingsdagen worden tijdig aan de ouders meegedeeld.

 

3.3 Kostprijs

Voor alle gereserveerde opvangdagen betaal je een inkomensgerelateerde ouderbijdrage. Je kan je ouderbijdrage berekenen door in te loggen op mijn.kindengezin.be. Na registratie ontvang je een attest dat je bezorgt aan het kinderdagverblijf.

De ouderbijdrage wordt aangevuld met een luiervergoeding en administratiekost.

 

3.4 Respijtdagen

Een respijtdag is een gereserveerde opvangdag die zonder vergoeding kan worden geannuleerd.

Voor een voltijds opvangplan (= 5 voltijdse dagen/week gedurende een volledig jaar) krijg je 20 respijtdagen. sluitingsdagen van het kinderdagverblijf worden hierin niet meegeteld. Indien het opvangplan geen voltijds schema voorziet, wordt het aantal respijtdagen verrekend a rato van het aantal gereserveerde opvangdagen. Kabouterland houdt hierbij rekening met de gezinsvakantie als die jaarlijks voor 15 februari wordt doorgegeven.

Kabouterland vraagt minimaal 3 opvangdagen per week.

 

4 CONTACTGEGEVENS

 

Naam: Kinderdagverblijf Kabouterland
Adres: Kasteelstraat 32, 2880 Bornem
Telefoon: 03/890.16.80
E-mail: kabouterland@sjk.be
Website: www.kabouterland-bornem.be

 

Contactpersonen:

Inschrijving: Wim Janssens
  ma 13u30 - 18u30
  di 9u00 - 16u30
  do 9u00 - 16u30
         
Wachtlijstbeheer: Carine Van Meervenne
  ma 8u00 - 16u30
  di 8u30 - 18u30
  woe 8u30 - 17u00
  do 8u30 - 12u30
         
Pedagoog: Julie Du Four
  di 9u00 - 15u30
  woe 8u00 - 12u00
  do 10u00 - 18u30
  vr 8u00 - 16u00
         
  Ilse Rymenants
  Iedere werkdag na afspraak
         
Directeur: Ilse Rymenants
  Iedere werkdag na afspraak